بواسیر در بارداری

علت بواسیر در بارداری، علائم، عکس واقعی و درمان

در این صفحه قصد داریم به بررسی بیماری هموروئید یا بواسیر در بارداری، علت ها، علائم و روشهای پیشگیری و درمان این عارضه بپردازیم:

بواسیر در بارداری مشکل شایعی است که  اکثر مادران را درگیر می کند. این بیماری می تواند دوران خوش بارداری به کابوس مبدل کند. هموروئید اغلب با درد شدید، خارش، سوزش و خونریزی همراه است.

بواسیر بارداری معمولاً در سه ماهه ابتدایی و یا سه ماهه انتهایی بارداری که تغییرات فیزیکی و هورمونی شدید تر است، شایع تر می باشد.

بواسیر بارداری چیست؟

بیماری هموروئید یا بواسیر به گشاد شدن یا متورم شدن سیاهرگ های مقعد گفته میشود. این بیماری موجب میشود، زائده ای گوشتی از مقعد خارج شود و یا اطراف دریچه ی مقعدی ناحیه ای متورم و ملتهب ایجاد شود. اما همیشه هم این بیماری همراه با این علائم نیست، در برخی از موارد بیمار تنها درد یا خونریزی دارد و زائده ای وجود ندارد. علت این بیماری فشار و کشش شدید عضله ی مقعد در اثر شرایط بارداری است.

بیشتر بخوانید : بواسیر چیست؟

تماس بگیرید.

برای مشاوره رایگان و پرسش سوالات خود با این شماره تماس بگیرید.

به نقل از www.everydayhealth.com

در حالی که بدن در طول بارداری انواع تغییرات فیزیکی را تجربه می کند، هموروئید می تواند یکی دیگر از تحریکات ناخواسته باشد. اما خبر خوب این است که آنها معمولاً برای سلامتی شما یا کودکتان مضر نیستند. البته فشار در حین زایمان می تواند هموروئید را بدتر کند.
برخی از زنان برای اولین بار در دوران بارداری دچار هموروئید می شوند. اما اگر قبلاً هموروئید داشته اید، احتمال ابتلای شما به آن در زمان بارداری بیشتر است.

انواع

بسته به اینکه سیاهرگ داخل کانال مقعد قرار دارد و یا خارج از آن، بیماری به دو نوع داخلی و خارجی تقسیم میشود.

  • هموروئید داخلی : اگر سیاهرگ آسیب دیده داخل کانال مقعد باشد، بیماری از نوع داخلی است. این بیماری خود به 4 درجه مختلف تقسیم میشود.

بیشتر بخوانید : درمان بواسیر داخلی

  • هموروئید خارجی : اگر سیاهرگ های آسیب دیده خارج از مقعد و بر روی دریچه مقعدی باشد، بیماری از نوع خارجی محسوب میشود. این نوع از بیماری به شدت دردناک خواهد بود.

بیشتر بخوانید : درمان بواسیر خارجی

علت بواسیر در بارداری

علت بواسیر در بارداری

علت های مختلفی از تغذیه، وضعیت جسمی تا روحیه مادر در ایجاد این مشکل نقش دارند. از طرفی معمولاً مجموعه ای از عوامل باعث این آسیب میشوند. مهمترین علت های بواسیر در بارداری عبارتند از :

  • یبوست : بی تحرکی، رژیم غذایی فاقد فیبر و مصرف غذاهای آماده در این دوران می تواند منجر به یبوست گردد. بیماری یبوست مهمترین علت ایجاد هموروئید است. زیرا بیمار مجبور میشود، برای دفع مدفوع فشار زیادی را به این عروق وارد کند.
  • تغییرات هورمونی : در دوران بارداری حجم زیادی از هورمون های مختلف برای رشد جنین در بدن ترشح میشود. هورمون ها می توانند وضعیت روحی و سلامت گوارش را تحت تاثیر قرار دهند. در واقع هورمون ها عامل یبوست و هموروئید هستند.
  • تغییرات بدن : تغییرات فیزیکی از جمله افزایش حجم رحم در بارداری می تواند فشار بسیار زیادی را به سیاهرگهای مقعد وارد کرده و موجب این بیماری شود.
  • افزایش حجم خون : معمولاً در بارداری حجم زیادی از خون در عروق گردش دارد. همین امر موجب گشاد شدن عروق می گردد. بیشتر مادران همزمان فشار خون بالا را نیز تجربه می کنند.

بیشتر بخوانید : درمان بواسیر در زنان

علائم

  • درد مقعد
  • سوزش و خارش
  • خونریزی یا مشاهده خون در مدفوع
  • تورم اطراف دریچه مقعد
  • ترشحات مخاطی
  • لمس زائده های گوشتی بیرون زده از مقعد (بیرون زدگی مقعد)

این علائم ممکن است با شدت های متفاوتی ظاهر شوند. در ضمن امکان بروز آنها پس از زایمان نیز وجود دارد. زیرا زایمان طبیعی سخت نیز می تواند از علت های بواسیر در بارداری باشد.

عکس بواسیر در بارداری

مشاهده عکس های زیر می تواند به شما در تشخیص این بیماری کمک ویژه ای نماید.

عکس بواسیر
عکس هموروئید

بیشتر بخوانید : عکس بواسیر + تصاویر واقعی بیرون زدگی بواسیر

برای درمان به چه پزشکی مراجعه کنیم؟

برای درمان این بیماری می بایست با شروع اولین علائم به پزشک مراجعه کنید. همچنین اگر دچار خونریزی یا خون در مدفوع هستید به صورت اورژانسی با پزشک مشورت کنید. برای تشخیص این بیماری میتوانید از پزشک عمومی و یا حتی زنان کمک بگیرید. در مرحله بعد پزشک زنان بیمار را برای درمان به متخصص جراح ارجاع می دهد.

بیشتر بخوانید : دکتر هموروئید چه متخصصی است؟

رزرو نوبت پزشک بواسیر

برای مشاوره و رزرو نوبت ویزیت به این شماره در واتساپ پیام دهید.

درمان هموروئید در بارداری

برای درمان این بیماری روشهای مختلف وجود دارد که در ادامه مفصلاً به بررسی هر یک از انها میپردازیم. از روش هایی که برای هموروئید بارداری توصیه میشود، به ترتیب اولویت میتوانیم به این موارد اشاره کنیم :

درمان هموروئید با لیزر

بهترین راهکار قطعی برای رهایی و درمان هموروئید بارداری، لیزر است. لیزر بواسیر سرپایی، بدون درد و خونریزی و در یک جلسه نیم ساعته انجام میشود. یکی از ویژگی های لیزر این است که برخلاف جراحی سنتی هیچ زیان و عوارضی برای مادر و جنین ندارد. لیزر در کلینیک به صورت سرپایی و بدون نیاز به بیهوشی انجام میشود.

بیشتر بخوانید : درمان هموروئید با لیزر

مشاوره درمان بواسیر بارداری

اگر برای درمان بواسیر بارداری نیاز به کمک دارید، میتوانید به این شماره واتساپ پیام دهید تا متخصصان ما شما را راهنمایی کنند.

درمان خانگی بواسیر در بارداری

رژیم غذایی بواسیر در بارداری

بعضی از روشهای خانگی بواسیر در بارداری عبارتند از :

  • مصرف فیبر : دریافت فیبر کافی می تواند با نرم کردن مدفوع و افزایش حجم آن از یبوست جلوگیری کند. هر فرد به طور متوسط به 30 الی 35 گرم فیبر در طول روز نیاز دارد. از غذاهای سرشار از فیبر می توانیم به انواع سبزیجات، میوه ها و حبوبات اشاره کنیم.
  • نوشیدن آب : دریافت آب به میزان کافی می تواند از سفت شدن مدفوع جلوگیری کند. نوشیدن حداقل 8 لیوان آب در طول روز الزامی است.
  • ورزش : تحرک و ورزش می تواند حرکات روده را افزایش دهد و در جلوگیری از یبوست موثر است. بهتر است از ورزش های سبک مثل پیاده روی کمک بگیرید و حداقل 30 دقیقه در روز ورزش کنید.
  • کمپرس یخ : سرما می تواند در کاهش درد بواسیر موثر باشد. برای این منظور می توانید از کمپرس های سرد آماده استفاده کنید و یا چند تکه یخ را در پلاستیک قرار داده و به آن حوله بپیچید.
  • حمام سیتز : استفاده از حمام سیتز یا نشیمن می تواند درد را کاهش دهد. برای این منظور یک لگن را از آب گرم پر کرده و در آن 20 دقیقه بنشینید. برای اطلاع بیشتر در مورد این روش درمانی و نحوه انجام آن بر روی لینک حمام نشیمن کلیک نمایید.

بیشتر بخوانید : درمان خانگی بواسیر

داروهای گیاهی

استعمال داروهای گیاهی ضد التهاب مانند آلوئه ورا، انواع روغن های معدنی و سرکه سیب می تواند از عفونت جلوگیری و به کنترل علائم بواسیر در بارداری کمک کند. برخی از داروهای گیاهی که برای درمان این بیماری توصیه میشوند، عبارتند از :

  • روغن نارگیل : این روغن دارای خواص ضد التهابی است و می تواند به کنترل علائم این بیماری کمک ویژه ای نماید. استعمال این روغن درمان قطعی نیست! اما می تواند علائم بیماری مثل درد، سوزش و خارش را کنترل کند. برای این منظور حداقل روزی 3 مرتبه این روغن را بر روی مقعد استعمال نمایید.
  • آلوئه ورا : این گیاه دارای خواص ضد التهابی است و می تواند مقعد را ضد عفونی نماید. استعمال ژل آلوئه ورا میتواند در نرمی پوست و رفع سوزش و خارش نیز موثر باشد. ژل این گیاه را می توانید 3 الی مرتبه در روز استعمال نمایید.
  • روغن درخت چای : این روغن قوی می تواند مقعد را ضد عفونی و از بروز التهاب سایر مشکلات جلوگیری کند. برای استعمال این روغن باید نسبت مساوی از آن را با روغن زیتون مخلوط نموده و سپس استعمال نمایید.

هشدار : قبل از مصرف هر دارویی و پماد برای هموروئید با پزشک خود در این رابطه مشورت نمایید. اکثر داروهای این بیماری برای جنین مضر است و برای مصرف آنها تایید پزشک الزامی است.

جراحی بواسیر در بارداری

جراحی برای مادران باردار مضر است و باید صبر کنند تا بعد از زایمان برای جراحی اقدام کنند. جراحی این بیماری شامل استفاده از چاقوی جراحی برای جدا و حذف کردن زائده بواسیر است. این جراحی باید بیمارستان و تحت بیهوشی کامل انجام شود. از آنجایی که داروی بیحسی برای مادر و جنین مضر است باید تا بعد از زایمان درد را تحمل کنند. در این موارد پزشک به بیمار لیزر را پیشنهاد می کنند. لیزر را می توانید در طول دوران بارداری سرپایی، بدون درد یا خونریزی انجام دهید.

بیشتر بخوانید : روشهای جراحی بواسیرعمل هموروئید چیست؟

پیشگیری

چند روش پیشگیری از هموروئید بارداری به این شرح است:

  • مصرف فیبر، برای جلوگیری از یبوست،فیبر در انواع میوه ها، سبزیجات و غلات یافت میشود.
  • نوشیدن آب و مایعات حداقل 8 لیوان آب در طول روز
  • پرهیز از زور زدن در توالت و وارد کردن فشار به مقعد
  • رعایت وزن متعادل در بارداری
  • پرهیز از به مدت طولانی نشستن
  • استفاده از لباسهای گشاد و نخی
  • رعایت بهداشت مقعد
  • مصرف ملین ها در صورت لزوم

سوالات متداول

من قبلا بواسیر داشتم، امکان دارد با بارداری علائم من برگرده؟

بله، بارداری باعث تشدید علائم میشود.

آیا همزمان با داشتن هموروئید میتوان زایمان کرد؟

بله هموروئید مانعی برای زایمان نیست.

ابتلا به بواسیر مشکلی برای جنین ایجاد نمی کند؟

خیر

ممکن است بعد از زایمان به این بیماری مبتلا شویم؟

بله زایمان به خصوص زایمان طبیعی میتواند فشار بسیار زیادی به رکتوم وارد کرده و عامل هموروئید باشد.

لیزر بواسیر در دوران شیردهی مجاز است؟

بله، لیزر هیچ مشکلی ایجاد نمیکند.

آیا ممکن است بواسیر باعث زایمان زودرس شود؟

خیر

16 دیدگاه دربارهٔ «علت بواسیر در بارداری، علائم، عکس واقعی و درمان»

  1. سلام. من به تازگی عمل بواسیر با لیزر انجام دادم، میخواستم بدونم چه مدت بعدش میتونم باردار بشم؟ و اینکه آیا بیماری من بعد از بارداری مجدد عود میکنه یا خیر؟

    1. سلام. دو هفته بعد میتونید برای بارداری اقدام کنید. بله احتمال عود مجدد وجود دارد، بنابراین نکات پیشگیری کننده که در همین صفحه هم به آنها اشاره شده، رعایت کنید.

    1. سلام. بواسیر خود به خودی درمان نمیشود و برای رفع این بیماری باید جراحی انجام بدین. در ضمن احتمال اینکه بعد از زایمان بیماری تشدید بشود، نیز وجود دارد.

  2. سلام. من در دوران بارداری هموروئید گرفتم و الان 6 ماهه که زایمان کردم ولی خیلی اذیتم میکنه. به دلیل اینکه بچه شیر میدم میتونم لیزر انجام بدم یا خیر ؟

    1. سلام. میتونید تشریف بیارین سرپایی هموروئید درمان کنید. جراحی لیزری بدون درد و خونریزی هست و بعد از جراحی هم نیازی به استراحت و دوران نقاهت نیست. لیزر مشکلی هم برای شیردهی ایجاد نخواهد کرد.

  3. سلام. آیا بواسیر در بارداری میتونه برای جنین مضر باشه یا برای زایمان مشکل ایجاد کنه یعنی بهتر هست طبیعی زایمان کنی یا سزارین؟

    1. مشاور کلینیک

      سلام. برای جنین مضر نیست اما باعث پیشرفت بیماری میشود. بهتر هست قبل از زایمان بواسیر را درمان کرد. زایمان طبیعی باعث آسیب بیشتری خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *