جراحی یا لیزر فیستول

عمل فیستول با لیزر بهتر است یا جراحی؟!

خوب می دانیم که علائم بیماری فیستول تا چه حد می توانند برای بیمار آزار دهنده باشد. اغلب بیماران مبتلا به فیستول مقعد با شکایت از درد غیر قابل تحمل، ترشحات چرکی و بوی نامطبوع به ما مراجعه می کنند. این علائم آزار دهنده باعث شده تا بیماران به دنبال راه حلی باشند که بتواند در سریع ترین زمان ممکن بیماری آن ها را از بین ببرد.

در این موارد پزشک انجام جراحی با لیزر را به بیمار پیشنهاد می کند. اما عده ای از بیماران به اشتباه گمان می کنند. جراحی سنتی موثر تر از لیزر است. به همین جهت تصمیم گرفتیم تا به بررسی کامل این دو روش بپردازیم تا برای همیشه این شک و تردید ها را برطرف کنیم.

سال های طولانی از ورود تکنولوژی لیزر به حوزه پزشکی گذشته است. اما به دلیل عدم اطلاع رسانی، هنوز هم عده زیادی از بیماران از مزیت های حیرت آور این تکنولوژی بی خبر هستند و به اشتباه تن به انجام جراحی سنتی می دهند. در ادامه این دو روش درمانی را با هم مقایسه می کنیم. به دقت مطلب ما را مطالعه کنید تا در پایان خود شما بتوانید بهترین روش را برای درمان بیماری فیستول انتخاب کنید.

نگاهی اجمالی به بیماری فیستول

فیستول مقعدی یک سوراخ عمیق ولی باریک شبیه به تونل است که با فاصله چند سانتی از دریچه مقعد ایجاد میشود. این مسیر غیر طبیعی از یک سمت به بخش انتهای روده و از سمت دیگر به پوست اطراف مقعد می رسد.

بیشتر بخوانید : فیستول مقعدی چیست؟ علت، علائم و روشهای تشخیص

علت 

علت این بیماری عفونت و التهاب در روده است. وقتی عفونتی مانند آبسه در روده تجمع می کند، ولی درمان نمی شود. در طی چند هفته این عفونت پیشروی می کند تا به سطح پوست برسد. مسیری که عفونت در آن پیش روی کرده همان فیستول است.

بیماری های زیر به علت ایجاد عفونت در روده، عامل فیستول مقعد هستند:

علائم

هنوز هیچ دارویی برای از بین بردن فیستول وجود ندارد. این بیماری در گذشته با جراحی سنتی و در سال های اخیر با استفاده از لیزر درمان میشود.

جراحی فیستول با لیزر 

در درمان فیستول با لیزر درمانی بر خلاف جراحی سنتی، نیازی به ایجاد برش نیست. در این روش، ابتدا داخل زخم را تخلیه کرده و شستشو می دهند. سپس لیزر را وارد مجرا می کنند، تا مسیر ایجاد شده را از ابتدا تا انتها سوزانده و از بین ببرد. تمامی این مراحل در کمتر از نیم ساعت انجام میشود.

از آنجایی که لیزر نیازی به برش ندارد، پس هیچ آسیبی به اسفنکتر مقعد وارد نکرده و خطر بی اختیاری در کنترل مدفوع یا گاز روده نیز وجود ندارد.

ارتباط با مرکز درمان تهران

مشاوران ما در مرکز درمان تهران آماده هستند تا به تمامی سوالات شما در رابطه با درمان فیستول با لیزر پاسخ دهند.

عمل فیستول با لیزر بهتر است یا جراحی؟!

جراحی سنتی فیستول مقعدی

جراحی سنتی فیستول یا همان فیستولوتومی در بیمارستان انجام میشود. برای انجام این جراحی کل مسیر، از ابتدای آن در روده تا انتهای فیستول بر روی پوست را برش داده و باز می کنند. 

هدف از این نوع جراحی تخلیه عفونت و شستشوی مسیر فیستول است. سپس بدون بخیه زدن زخم را رها می کنند تا در طی یک الی دو ماه آینده از داخل به سمت خارج ترمیم شود.

عضله اسفنکتر مقعدی، عضله ای است که به فرد قدرت کنترل دفع مدفوع را می دهد. از طرفی فیستول مقعد از روده شروع شده و با عبور از این عضله در سطح پوست به پایان می رسد. بنابراین پزشکان مجبور هستند حین جراحی این عضله را شکاف دهند. این موضوع در برخی موارد؛ موجب میشود بیمار برای مدتی کوتاه یا در طولانی مدت دچار بی اختیاری در کنترل مدفوع شود.

بیشتر بخوانید : انواع روشهای جراحی فیستول

مزایای لیزر نسبت به جراحی سنتی

برتری های لیزر نسبت به جراحی به روش سنتی موجب شده تا امروزه به ندرت بیماران تن به درمان های جراحی دهند. از این مزیت ها می توانیم به این موارد اشاره کنیم:

عدم نیاز به بستری در بیمارستان

بی تردید همه بیماران از اینکه در بیمارستان بستری شوند، حس بد دارند. خوشبختانه لیزر سرپایی و در کمتر از نیم ساعت انجام میشود. اما برای انجام جراحی به روش سنتی باید حداقل دو الی سه روز را در بیمارستان طی کنید.

در ضمن نوبت گرفتن از بیمارستان برای جراحی ممکن است، درمان را برای هفته ها به تعویق اندازد که در این صورت فیستول پیشرفت کرده و درمان پیچیده تر خواهد شد.

بیشتر بخوانید : بهترین جراح فیستول چه متخصصی است؟

بدون درد یا خونریزی

از آنجایی که لیزر اعصاب و عروق آسیب دیده را ترمیم می کند، بیمار حین جراحی یا بعد از آن دردی را احساس نمی کند. اما در روش سنتی چون بخشی از بافت بدن برش خورده بیماران پس از به هوش آمدن درد شدیدی دارند و خونریزی نیز تا روز ها و هفته های بعد ادامه خواهد داشت.

بدون نیاز به تزریق بیهوشی

لیزر نیازی به بیهوشی ندارد. تنها ممکن است برای اطمینان خاطر به بیمار بی حسی موضعی تزریق شود. اما در روش سنتی، جراحی در اطاق عمل بیمارستان و تحت بیهوشی انجام میشود. داروی بیهوشی برای بدن مضر بوده و امکان تزریق آن به بیماران قلبی و دیابتی وجود ندارد.

دوره نقاهت کوتاه

همان طور که توضیح دادیم، برای انجام لیزر برش ایجاد نمی کنند، پس مسلم است که دوره نقاهت بسیار کوتاه بوده و بیماران حداکثر در طی دو الی سه روز می توانند به زندگی عادی بازگردد. در حالی که در روش سنتی، برای ترمیم شدن بافت برش خورده به هفته ها و ماه ها زمان نیاز است.

ارتباط با پزشک در واتساپ

بیماران می توانند از طریق این شماره واتساپ سوالات خود را با پزشک در میان بگذارند.

کاهش هزینه ها

برای اینکه جراحی سنتی انجام دهید، علاوه بر هزینه مربوط به جراحی، باید هزینه های مربوط به بستری در بیمارستان، داروها، تست های قبل از جراحی، تعویض پانسمان و …. را نیز پرداخت کنید. ضمن آنکه ممکن است اصلا درمان موفقیت آمیز نباشد و مجبور به تکرار درمان شوید.

این در حالی است که لیزر فیستول در یک جلسه انجام میشود و شما می توانید با پرداخت تنها یک بار هزینه برای همیشه از این بیماری رها شوید.

بیشتر بخوانید : هزینه درمان فیستول با لیزر

حفظ زیبایی پوست

یکی از مشکلات جراحی که اغلب خانم ها از آن ناراضی هستند، آسیب دیدن پوست و ایجاد اسکار (جای زخم) های آزار دهنده است. اما با انجام لیزر به پوست هیچ آسیبی وارد نمیشود و از نظر زیبایی نیز تغییری نخواهد کرد.

بیشتر بخوانید : عکس فیستول مقعدی + تصاویر واقعی قبل و بعد از جراحی

حذف عوارض جراحی سنتی

جراحی این بیماری همراه با ریسک عفونت، بی اختیاری، تنگی مقعد و … است. در صورت که انجام لیزر نیازی به نگرانی در مورد عفونت یا از دست دادن اختیار در کنترل مدفوع نیست.

بدون نیاز به تعویض پانسمان

مراقبت از زخم که جراحی فیستول شده بسیار اهمیت دارد چرا که زخم باز است و احتمال آلوده شدن آن بسیار زیاد! بنابراین باید هر روز پانسمان را عوض کنید. اما فیستولی که با لیزر جراحی شده، نیاز به مراقبت ویژه و یا تعویض پانسمان ندارد.

مرکز درمان تهران به صورت تخصصی در زمینه درمان بیماریهای نشیمنگاهی مانند فیستول، شقاق، کیست مویی و بواسیر با لیزر فعالیت دارد.

24 دیدگاه دربارهٔ «عمل فیستول با لیزر بهتر است یا جراحی؟!»

    1. سلام. لیزر از همه جهات بهتر از جراحی سنتی است. با انجام یکبار لیزر برای همیشه بیماری شما درمان میشود. لیزر بدون احساس درد یا خونریزی انجام میشود و نیازی به نگرانی در مورد عوارض درمان نیست. اما جراحی سنتی عوارض خاص خود را به همراه دارد و حتی ممکن است، با جراحی سنتی غفونت فیستول به طور کامل برطرف نشود، بنابراین مجبور خواهید بود مجدداً درمان را تکرار کنید.

  1. سلام. من 5 ماهه جراحی انجام دادم هنوز هم خوب نشدم الان هم دکتر گفته لیزر انجام بدم نمیدونم باید چیکار کنم؟

  2. سلام. من شنیدم بعد از جراحی فیستول ممکن هست دچار بی اختیاری بشم آیا درسته؟ شما خودتون کدوم درمان به بیماران پیشنهاد میدین؟

    1. مشاور کلینیک

      سلام. بله امکانش هست. بهتر هست فیستول با لیزر درمان بشه. در این صورت خطر عوارضی مثل بی اختیاری کاهش می یابد.

  3. سلام. خدمت جناب دکتر
    من فیستول پیشرفته دارم با توجه به اینکه حیلی وخیم شده و شدیذ عفونت کرده، آیا باز هم با لیزر قابل رفع و درمان هست یا خیر؟ ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.

    1. مشاور کلینیک

      سلام. بله به طور کامل درمان میشه و احتمال عود لیزر در مقایسه با دیگر روشها بسیار کمتر است.

  4. سلام. برای عمل فیستول در بیمارستان هم میشه درخواست لیزر کرد ؟ یا لیزر فقط در کلینیک انجام میشود؟

    1. مشاور کلینیک

      سلام. بعد میدونم بیمارستانی در ایران عمل لیزر انجام بده. برای انجام لیزر باید به کلینیک لیزر مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *